Anima is op komst…

De 39e editie van Anima, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, vindt plaats van 21 februari tot 1 maart 2020 in Flagey en in Palace. Een deel van het programma reist nadien rond langs diverse steden in Vlaanderen en Wallonië. 

Op dit ogenblik zijn onze programmatoren druk bezig met het bekijken van de meer dan 1500 films die ons vanuit alle hoeken van de wereld werden toegezonden. Daaruit stellen zij een rijkgeschakeerde staalkaart samen van de animatiefilm van vandaag en morgen. Anima presenteert een internationale competitie voor langspeelfilms, een nationale en internationale competitie voor kortfilms, retrospectieven, tentoonstellingen en allerhande evenementen. En dit jaar richt Anima de kijker speciaal op de productie uit Scandinavië.

 

De selectie kortfilms wordt op vrijdag 6 december bekendgemaakt.

Futuranima

Dit voor de sector niet te missen programma voor professionelen vindt plaats van maandag 23 tot zaterdag 28 februari, met lezingen, masterclasses, gesprekken, presentaties van work in progress en een coproductieforum voor animatieseries waarop landen uit Noord- en Zuid Europa samen de handen in elkaar kunnen slaan.

Anima 2020

News

De Anima Zaterdagen gaan weer van start

Ontdek het nieuwe seizoen Anima Zaterdagen dat plaatsvindt van september 2019 tot maart 2020 in Flagey

Meer weten…

De fotogalerij van Anima

Hier vind je de foto’s van Anima 2019, per dag

Meer weten…

Workshops voor kinderen met Zorobabel

Neem een kijkje op onze Youtube-pagina. Je vindt er het resultaat van onze workshop voor kinderen en ook andere filmpjes.

Meer weten…

Workshop voor jongeren, met Loup Blaster

Neem een kijkje op onze Youtube-pagina. Je vindt er het resultaat van onze workshop voor jongeren en ook andere filmpjes.

Meer weten…

Anima Festival
Pierre Bailly

Pierre Bailly, geboren in Algiers in 1970, woont en werkt in Luik, waar hij actief is als striptekenaar. Samen met scenarist Denis Lapière publiceerde hij « La Saison des anguilles », de jeugdserie « Ludo » (met tekenaar Vincent Mathy) en « Agadamgorodok ».
In 2006 creëerde zijn partner Céline Fraipont het optimistische en excentrieke personage « Stoppeltje » en schreef scenario’s voor een strip zonder woorden, waarin emotie, empathie en verwondering sleutelwoorden zijn. Pierre tekende de 22 albums bij uitgeverij Dupuis.
In 2014 kozen zij een wat somberder pad met hun graphic novel « Le Muret » bij Casterman.
Daarna realiseerde hij, in samenwerking met Olivier Brugnoli, 78 afleveringen van een animatieserie « Stoppeltje » naar de stripreeks. Een 23e album en een tweede animatieserie zijn in de maak.
Zopas publiceerde Pierre Bailly de vulgariserende wetenschappelijke strip « Homo Sapiens » in samenwerking met paleoantropoloog Antoine Balzeau, in de kleine “bédéthèque des savoirs” bij de Lombard).
Pierre Bailly ontwerpt de affiche voor Anima 2020.

Fotogalerij