Opgelet, deze info betreft Anima 2014, de vorige editie van het festival. Informatie over Anima 2015 volgt later. Schrijf je intussen alvast in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Trailer 2014

Anima is qualified by The Academy of Motion Picture Arts and Sciences for the short animated film category.
News
Masterclass Marlon Nowe
Marlon Nowe is een Belgisch animator en werkt al meer dan 7 jaar bij Walt Disney Animation Studios. Naast zijn job bij Disney staat hij aan het hoofd van Animsquad, een online animatieschool. Op 18 februari geeft op Anima een masterclass van een volledige dag. Wie wil kan zich nu al inschrijven!
Puppet Show
In deze tentoonstelling krijgen we inzage in de coulissen van de volumeanimatie: vijfentwintig internationale stop-motionregisseurs stellen er hun werk ten toon. Deze tentoonstelling werd samengesteld door Artbrutal (regisseurs Bastien Dubois en Julie Nobelen)
François Chalet ... en nog meer François Chalet
De affiche van Anima 2015 is van zijn hand maar ook de mannetjes en parapluutjes die zowat overal zullen opduiken op de gevels en op de muren en op de schermen van Flagey... en ook de trailer en de TV-spot... en ook...
Bedankt
Bedankt aan alle filmmakers, producenten, distributeurs, scholen en verdelers die hun films inzonden voor de selectie van Anima 2015. Nog maar twee weken wachten: op 15 december 2014 maken we de resultaten van de officiële selectie van de kortfilms bekend.